Türk Yatırım Fonu Kuruluyor! Kayıtlı Sermaye 500 Milyon Dolar Türk Yatırım Fonu Kuruluyor! Kayıtlı Sermaye 500 Milyon Dolar

Bakan Işıkhan, açıklamasında asgari ücretin yılda bir kez artırılacağını ve bu yıl ek bir zam yapılmayacağını belirtti. Bakan, enflasyonun altında bir artışın olmaması için çalıştıklarını vurgulayarak, 2024 yılında asgari ücrette büyük bir artış beklenmediğini ifade etti. Geçen yılki Temmuz ayı ekstrasının, olağanüstü bir durum olarak değerlendirildiğini ve bu yıl böyle bir durumun tekrarlanmasının beklenmediğini belirtti.

Komisyon Toplantıları ve Takvim

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantıları, bu ayın sonunda başlayacak. 15 üyeden oluşan komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın koordinasyonunda toplanacak. Komisyonun, TÜRK-İŞ, TİSK ve hükümet temsilcilerinden oluştuğu ve önemli bir karar alma süreci içinde olduğu biliniyor. Bu toplantılarda asgari ücretin ne kadar olacağına dair kararlar alınacak.

Zam Oranları ve Yaşam Maliyeti

2023 yılı için yapılan enflasyon tahminleri ve TÜFE oranlarına göre, asgari ücretin net 11 bin 402 liradan 15 bin 707 liraya yükselmesi bekleniyor. Bu, yaklaşık yüzde 37'lik bir artış anlamına geliyor. Ayrıca, TÜRK-İŞ'in yaptığı araştırmalara göre, bekar bir çalışanın yaşam maliyeti 17 bin 803 lira olarak hesaplandı.