Gelişen teknoloji ile birlikte siber dolandırıcılık vakaları da gün geçtikçe artış gösteriyor. Günlük yaşamımızın bir parçası haline gelen internet alışverişlerimiz ve dijital iletişimimiz, maalesef birtakım siber tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Özellikle kişisel bilgilerimizin ve finansal verilerimizin güvenliği konusunda daha bilinçli ve dikkatli olmamız gerekiyor. Altınordu ilçesinde yaşanan bu olay, sanal ortamda ne kadar dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha gösterdi.

Başından geçenleri anlatan A.E.

1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs'ta okul var mı? Bankalar 1 Mayıs'ta açık olacak mı? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs'ta okul var mı? Bankalar 1 Mayıs'ta açık olacak mı?

Olayın mağduru olan A.E., 11 Ekim tarihinde kendisine bir arkadaşı tarafından WhatsApp üzerinden gönderilen indirim linkine dikkatsizce tıkladı. Linki gönderen kişinin bir müşterisi olduğunu zanneden A.E., dolandırıcılık tuzağına düştü. Daha sonrasında, farklı firmalar adına 7 farklı işlem gerçekleştirilerek toplamda 28 bin 947 TL'si çalındı. Hemen harekete geçen kadın, kredi kartını bloke ettirerek daha fazla zarar görmekten kurtuldu.

İnsanları bilgilendirme amacı güden paylaşım

Dolandırıldığını anladıktan sonra savcılığa başvuran A.E., başka insanların da bu tür olaylara maruz kalmaması için konuştu. Kendisine ait kredi kartının, olayı fark edip bloke ettirdikten sonra dolandırıcılar tarafından yeniden kullanılmaya çalışıldığını, ancak bankasının bu işleme izin vermediğini ifade etti. A.E., diğer vatandaşları koruma amacıyla bu tür linklere tıklamamanın önemini vurguladı.

Soruşturma devam ediyor

A.E.'nin başvurusu üzerine başlatılan soruşturma halen devam etmektedir. Yetkililer, vatandaşları dijital dolandırıcılık karşısında dikkatli olmaları konusunda uyardı ve bu tür mesajlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.