Akaryakıta rekor bir ÖTV zammı geliyor ve zammın en az 2.5 TL olması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a akaryakıtta ÖTV'yi 5 katına kadar artırma yetkisi verilmişti. Bu yetkinin Ocak ayı itibarıyla kullanılması bekleniyor ve bu durumda zammın 9 TL'yi bulması tahmin ediliyor. Temmuz ayında yapılan ÖTV artışının ardından benzinin litresine 6 lira, motorinin litresine ise 5 lira zam gelmişti.

Alkol ve sigara gibi, benzin ve motorin gibi akaryakıt ürünlerinde de artık ÖTV'ye 6 ayda bir üretici enflasyonu oranında zam yapılacak. Ocak ve Temmuz aylarında otomatik olarak uygulanacak bu zamlar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek. Yıl sonuna kadar benzin, motorin ve otogazdan alınan vergi miktarı artacak, bu da pompa fiyatlarına yansıyacak.

Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor Öğretmenlere Yer Değişikliği Müjdesi! Mevzuatta Değişiklik Yapılıyor

ÖTV tutarındaki artışa göre, benzinin litre fiyatına 9.03 TL, motorinin litre fiyatına 8.47 TL ve otogazın litre fiyatına 6.93 TL vergi zammı gelecek. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkisini kullanıp kullanmayacağı henüz belli değil.