Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde Ankara Black House Apart Otelin sahibi haddini aştı! verdiği cevaplar sosyal medyanın gündeminde

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, dijitalleşme çalışmaları kapsamında araç muayene sürecinde önemli bir adım attı. Bakanlık, TÜVTÜRK tarafından verilen araç muayene raporlarının artık kısa mesaj, elektronik posta ve e-Devlet üzerinden erişilebilir hale geleceğini duyurdu.

Yapılan açıklamada, yeni uygulamanın çevre dostu ve tasarruf odaklı olduğu vurgulandı. Her yıl 112 ton kağıt tasarrufu sağlanacak, 1904 ağaç kesilmekten kaçınılacak, 7 bin 840 metrekare çam alanı korunacak, 459 bin 200 kilovat elektrik enerjisi sağlanacak, 196 bin litre akaryakıt tasarrufu sağlanacak ve 30 bin 240 metreküp atık gazın atmosfere yayılımı engellenecektir.

Bu yeni uygulama ile birlikte, araç muayenesi sonrasında verilen raporlar araç sahiplerine kısa mesaj veya e-posta yoluyla gönderilecek. Ayrıca araç sahipleri bu raporun özetine e-Devlet Kapısı'ndaki "Araçlarım" sekmesinden de erişebilecekler.