Araç sahipleri için önemli bir uyarı geldi. Kontak anahtarınıza ek anahtar takmak, aracınıza zarar verebilir. Chip dergisinin haberine göre, anahtarlığınızda fazladan anahtar bulundurmak, ateşleme silindirinin hassas parçalarını koruma işlevini zorlaştırabilir. Bu, iç parçaların aşınmasına neden olarak ateşleme silindirinin bozulmasına veya kilitlenmesine yol açabilir denildi.

İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

Ek anahtarların anahtarlıkta neden olduğu ağırlık, ateşleme silindirinin tasarımına uygun olmayan bir şekilde etki edebilir. Her sarsıntı, dönüş ve titreşim, iç parçaların yavaşça aşınmasına sebep olabilir.

Ek anahtarlarla dolu bir anahtarlık, ayrıca araç sahiplerinin sürüş esnasında dikkatini dağıtarak konsantrasyon kaybına yol açabilir. Ayrıca, hırsızlar için de bir kolaylık olabilir. Ek anahtarlarla donatılmış bir kontak anahtarını çalan bir hırsız, aracı çalıştırma şansına sahip olabilir.

Bu nedenle, kontak anahtarlığınızda sadece gereksinim duyduğunuz anahtarları bulundurmak, aracınızın uzun ömürlü ve güvenli bir şekilde çalışmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, kontak anahtarının sürekli çınlaması, bu anahtarın daha hızlı eskimesine yol açabilir ve zamanla aracın çalışmasında sorunlara neden olabilir. Kontak anahtarınıza fazladan anahtar eklemek, aynı zamanda elektrik bağlantılarını da bozabilir ve araç bilgisayarı ile iletişimi kesmeye yol açabilir.