Araç plakalarındaki şu an k özelliklere ilaveten il kodu ile harf grubu arasına karekod bulundurma uygulaması yılbaşından sonra yürürlüğe girdi.

İlk tescil, plaka yenilenmesi, plaka değiştirilmesi gibi olaylarda karekodlu plakalar basılarak isteyenlere bir miktar ücret karşılığında sunulanacak.


APP PLAKALARIN FİNALİ
Merdiven altı alanlarda basımı gerçekleştirilen ve sahte cemiyet mührü damgalanan APP plaka üreticilerinin böylece uzaklaştırılması amaçlanıyor.

Sahte plaka yapımından dolayı hırsızlık, araç satışlarında sahtecilik gibi birçok yasa dışı işlemlere ulaşılabiliyor.



Bunun dışında basılan sahte plakalar nedeniyle gerçek plaka sahipleri de zor durumlarda kalıyor ve yıllarca mahkeme kapılarından ayrılamıyor.

APP PLAKA KULLANMAYIN
APP plaka satıcıları, plakaların yasal olarak yer aldığını, mührün devlet tarafından sunulduğunu ve plakalara bastıklarını öne sürüyor.


Bu kişiler illegal olarak işlem sağlıyor ve dolandırıcılık yapıyor. APP plakayı basan, satan ve kullanan da yaşanan suça ortak olmuş olarak görünüyor.

APP plakalı taşıtlara gerçek plaka bulundurmadığı için trafikten uzaklaştırma kararı verilebilir.

Eğer APP plakalı aracınız varsa en kısa sürede plakanızı çıkartıp söz konusu standartlara uygun devletin sağlamış olduğu plakayı kullanılması önem arz ediyor.

HAPİS VE 32 BİN LİRA CEZASI UYGULAMASI 
Sahte plaka kullanma cezası 32.170 lira oldu ve resmi belgede sahtecilikten dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar da hapis cezası uygulanabilir.

HANGİ PLAKALARA KAREKOD SAĞLANACAK? 
İlk tescillerde, plaka kaybedilirse, hasarlı plakalarda, muayeneden geçmeyen plakalar değiştirilerek karekodlu plaka olarak sahiplerine ulaştırılacak.

Şu an kullanılan plakalarda değişiklik söz konusu olmayacak ve kullanımı sürecek.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti


KAREKODDA NELER YER ALACAK? 
15x15 mm boyutunda kare kod ve 12 haneli seri numarası il kodu ile harf grubu arasına yatay şekilde oluşturulacak. Görevli olan emniyet mensubu ve jandarma teşkilatındaki kişiler tarafından plakadaki karekod denetlemesi yapılıp, gerekli bilgilere hızla erişim sağlanacak.