Araç sahipleri, bildiğiniz üzere, araç muayenelerinde uzun kuyruklar ve zaman kaybı ile sıkça karşılaşmaktadır. Fakat artık bu duruma bir son veriliyor! TÜVTÜRK, araç sahiplerinin yüzünü güldürecek bir çözümle karşımıza çıkıyor: seyyar ve gezici muayene merkezleri. Bu yeni uygulama sayesinde, araç muayene süreçleri daha hızlı ve pratik hale gelecek.

TÜVTÜRK’ün yeni hizmeti özellikle büyükşehirlerde yaşayan araç sahipleri için büyük bir kolaylık olacak. Saatler süren beklemeler ve kuyruklar tarih olacak. Ticari araç sahipleri için yılda bir, bireysel kullanıcılar için ise iki yılda bir gerçekleşen bu zorunlu işlem, mobil istasyonlar aracılığıyla çok daha pratik hale gelecek.

77 ilde faaliyet gösteren mobil istasyonlar

AK Parti'de MYK'nın perde arkası AK Parti'de MYK'nın perde arkası

Mobil istasyonlar şu anda 77 ilde hizmet veriyor ve randevu sistemiyle çalışıyor. Böylece sürücüler, işlemlerini daha düzenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Bu istasyonlar; binek otomobiller, traktörler ve motosikletlerin muayenesini yapabiliyor. Fakat havalı-hidrolik frenlere sahip diğer araçların muayenesi yalnızca sabit istasyonlarda gerçekleştirilebiliyor.

Online randevu imkanı

Araç sahipleri, TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesi üzerinden, mobil istasyonların hangi il ve ilçelerde bulunduğunu öğrenebilir ve randevularını buradan alabilir. Bu online sistem sayesinde, sürücüler planlarını daha verimli bir şekilde düzenleyebilir ve beklemek zorunda kalmazlar.