Açıköğretim Fakültesi'ndeki (AÖF) öğrenciler, eğitimlerinin zaten uzaktan gerçekleştirildiğinin farkındalar, fakat final sınavlarının nasıl olacağı konusundaki merakları devam ediyor. Vize sınavlarının online yapılmış olması, final sınavları için de umut ışığı yaktı.

Anadolu ve Atatürk Üniversitelerinden Açıklama Bekleniyor

Uzaktan eğitime geçişin ardından AÖF öğrencilerinin sınavları hakkında bilgi sahibi olabilmek için Anadolu ve Atatürk Üniversitelerinden resmi açıklama bekleniyor. Yakın zamanda, bu üniversitelerin sınavların gerçekleştirileceği yöntem hakkında bilgi vermesi öngörülüyor. Önceden, vize sınavlarından 1 ay önce online olarak yapılacağı duyurulmuştu.

Deprem Bölgesindeki Durum ve Uzaktan Eğitime Geçiş

Depremzedeler için KYK yurtlarının kullanılmasına karar verilmesi nedeniyle üniversiteler uzaktan eğitime geçiş yaptılar. Bu sebeple AÖF vize sınavları da online gerçekleştirildi. Deprem bölgesindeki yaraların henüz tam olarak sarılmamış olması nedeniyle final sınavlarının da online yapılması beklentisi bulunuyor.

Bu süreçte öğrencilerin meraklarını gidermek için Anadolu ve Atatürk Üniversitelerinin önemli bir açıklama yapması bekleniyor. AÖF öğrencileri, sınavların nasıl gerçekleştirileceği konusunda bilgi almak için sabırsızlanıyorlar.

AÖF Final Sınavı Tarihleri

27-28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Anadolu Üniversitesi AÖF dönem sonu sınavlarının online olarak yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak nihai kararı üniversite yönetimi verecek.