PTT'nin toplamda 1300 TL yardımda bulunduğu, doğum yardımının vatandaşlara bu şekilde ulaştırıldığı ifade edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, başvuru yapan ve başvurusu onaylanan kişilere 1.300 TL'ye kadar ödeme yapıldığı ve ödemelerin PTT üzerinden alınabileceği belirtildi.

Başvuru Süreci Nasıl İşliyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türk vatandaşları ve mavi kart sahiplerinin doğum yardımı için başvuru yapabileceklerini açıkladı. Başvuru prosedürü, (KPS) Kimlik Paylaşım Sistemi'nde kişisel kayıt süreci ile başlıyor. Daha sonra, tam ve doğru bir şekilde doldurulan doğum yardımı başvuru dilekçesinin, kişisel olarak ya da posta yoluyla gönderilmesi gerekiyor. İlgili başvurular, alternatif olarak, Sosyal Hizmetler Merkezi ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri üzerinden de kabul ediliyor.

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

Başvuru İçin Aranan Şartlar Neler?

Doğum yardımı için aranan başvuru şartları ise şöyle sıralandı:

  • Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olmak
  • Anne veya babanın ya da her ikisinin Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olması
  • 15.05.2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştirmiş olmak
  • Doğum izni başlamadan önce kadının bir işyerinde çalışıyor olması (Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor.)
  • Kadının doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olması
  • Doğum parası almak isteyen kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi

Doğum yardımı için e-Devlet başvurusuhttps://www.turkiye.gov.tr/ashb-dogum-yardimi-basvuru-sonucu-sorgulama web adresi üzerinden yapılabilir.