Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, yaptığı açıklama ile Ankara'da simit fiyatlarına yeni bir zam yapıldığını duyurdu. Yarından itibaren geçerli olacak olan yeni fiyatlandırmaya göre simit başına 15 TL ödenmesi gerekecek.

Delibaş, zammın nedenlerini açıklarken, ham madde, kira ve diğer giderlerdeki artışların etkili olduğunu ifade etti. Temmuz 2023'te alınan kararla 10 TL olarak belirlenen simit fiyatları, yeni düzenleme ile 15 TL seviyesine çıkarıldı.

Zam haberini paylaşırken duygu dolu anlar yaşayan Delibaş, alım gücünün düşük olduğu bu dönemde zammın esnafın ekonomik sıkıntılarına tam anlamıyla çare olamayacağını belirtti. Özellikle emekli, öğrenci ve dar gelirli kesimden özür dileyen Delibaş, bu zorunlu zam kararının kendilerini de zorladığını dile getirdi.

Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama

Açıklamasında susam fiyatları, un fiyatları, doğalgaz ve işçi giderlerindeki yüzde 200'ün üzerindeki artışları gerekçe gösteren Delibaş, sadece kendilerinin değil, bu durumdan etkilenen diğer sektörlerin de özür dilemesi gerektiğini ifade etti.