İstanbul ve Ankara'da önemli ilçelerde gerçekleşen yerel seçim ittifak görüşmeleri, AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında heyecan yaratıyor. Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, görüşmelere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bekin, AK Parti ile yapılan görüşmelerde Yeniden Refah Partisi'nin taleplerini net bir şekilde dile getirdi. "İstanbul'da Arnavutköy, Sultangazi, Sultanbeyli; Ankara'da Pursaklar... Malatya'da çok güçlüyüz mesela, orayı alma durumumuz söz konusu, oradan da çekebilir adayını AK Parti" diyerek, kritik ilçelerdeki beklentilerini ifade etti.

Kripto Varlıklara Yönelik Vergilendirme Planı Ortaya Çıktı! İki Vergi Birden Alınacak Kripto Varlıklara Yönelik Vergilendirme Planı Ortaya Çıktı! İki Vergi Birden Alınacak

Türkiye genelindeki oy oranlarının yüzde 5'in üzerinde olduğunu vurgulayan Bekin, AK Parti'nin bu desteksiz bazı illerde risk altında olduğunu belirtti. Bu çerçevede yapılan görüşmelerde AK Parti'nin, Ankara, İstanbul başta olmak üzere 10 büyükşehirde destek verme teklifini ilettiği öğrenildi.

Ancak Bekin, "Her şey tek taraflı olmaz" diyerek, görüşmelerin karşılıklı somut tekliflerle ilerlemesi gerektiğini belirtti. AK Parti'nin belediye meclis üyelikleri, grup başkanlığı, başkanvekilliği gibi pozisyonlarda işbirliği teklifine olumsuz yanıt verdiklerini ifade eden Bekin, "Genel seçime başka bir partinin listelerinden girmedik, belediye seçimlerinde başka partinin listelerinden girmek etik değil. Biz hiçbir partinin arka bahçesi olmak istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Yeniden Refah Partisi'nin talepleri genellikle büyükşehirlerdeki belirli ilçeler üzerine odaklanırken, Bekin, sürecin ilerleyişine bağlı olarak sürpriz aday açıklamalarının olabileceğini de belirtti. Görüşmelerin detayları, yakın zamanda yapılacak açıklamalarla netlik kazanacak. Partiler arasındaki bu ittifakın, yerel seçimlere etkisi ve sonuçları, Türkiye'nin gündemini meşgul etmeye devam edecek gibi görünüyor.