Ankara, 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesi geniş kapsamlı güvenlik ve organizasyon hazırlıklarına sahne oluyor. Zirve öncesinde şehir genelinde hem trafik hem de kamu düzeni açısından yeni tedbirler devreye alındı.
9 ilçede kamu çalışanlarına idari izin
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından kurumlara gönderilen yazıya göre, Ankara’nın bazı ilçelerinde görev yapan kamu personeli 6-12 Temmuz haftasında idari izinli sayılacak.
İdari izin kapsamına alınan ilçeler şöyle:
- Altındağ
- Çankaya
- Etimesgut
- Gölbaşı
- Keçiören
- Mamak
- Pursaklar
- Sincan
- Yenimahalle
Ancak zirve sürecinde görev alacak personel ile sağlık, güvenlik, ulaşım ve acil hizmetlerde çalışanlar bu kapsamın dışında tutulacak.
Güvenlik ve trafik için özel planlama
Ankara genelinde zirve boyunca yoğun güvenlik önlemleri uygulanacağı, şehir trafiğinin de özel planlamalarla yönetileceği belirtildi. Yetkililer, özellikle kritik bölgelerde giriş-çıkış kontrollerinin artırılacağını ifade ediyor.
Etkinliklere sınırlama getirilecek
Zirve haftasında kent genelinde:
- Sınav
- Mezuniyet töreni
- Konser
- Şenlik
- Toplu etkinlikler
gibi organizasyonların planlanmaması yönünde kurumlara bilgilendirme yapıldığı öğrenildi.




