Ankara'da FETÖ Operasyonu: 16 Gözaltı Kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) silahlı terör örgütünün Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon sonucunda 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat Kiralık evlerde yeni dönem: Kredi notuna dikkat

Ankara genelinde çeşitli semtlerdeki umuma açık iş yerlerinde kullanılan kontörlü sabit hatlar aracılığıyla sivil imamlarla iletişim sağladıkları ve haberleştikleri tespit edilen kişilerin, örgütün Kara Kuvvetleri Komutanlığı içerisindeki "mahrem hizmetler" olarak adlandırılan yapılanmasıyla ilişkili oldukları belirlendi.

Operasyon kapsamında 1'i mahrem imam, 1'i görevde, 8'i daha önce ihraç veya emekli edilmiş, 6'sı ilişiği kesilmiş askeri personel olmak üzere toplam 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı. Şüphelilerin yakalanması ve adli süreçle ilgili işlemler Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yürütülmektedir.