İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığı, engeli bulunan asıl olarak 216 kişi aday belirlenen personel alımı kura çekiminin ne zaman olacağı merak konusu. Sağlık Bakanlığı tarafınca düzenlenmiş olan işçi alımı başvuruları 1-6 Kasım 2023 tarihlerinde İŞKUR'a bildirildi. Şu an merak edilen ise Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı haberleri aranıyor.

Peki, Sağlık Bakanlığı 2023 personel alımı sonuçları açıklandı mı , ne zamana kadar açıklanacak? İŞKUR Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman olacak?

PERSONEL ALIMI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN OLACAK?
Sağlık Bakanlığı tarafından alınacak olan personellerin kura çekimi, 28 Kasım 2023 Salı günü Ankara'da gerçekleştireceğini duyurdu. Sabah saatlerinde 09.00'da başlamış olan kura çekilişi, aynı gün 18.00'de son bulacak. 216 asıl aday dışında belirtilen toplam kontenjan sayısı kadar yedek adaylarda alınacak.

Yapılacak olan kura çekimi saat 09:00'da başlayacak. Kura çekiminin hemen ardından asil ve yedek listenin https://yhgm.saglik.gov.tr adresinden adayların erişimine açılması bekleniyor.

ENGELLİ PERSONEL ALIMI KURA ÇEKİMİ İÇİN CANLI YAYIN OLACAK MI?
Sağlık Bakanlığı tarafından personel alımı kura çekilişi, canlı izlenip izlenmeyeceği hususunda şimdilik bir açıklama yapılmadı. Kuranın canlı yayımlanması durumunda bakanlığın Youtube kanalı üzerinden erişime sunulacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI İLLERE GÖRE İLANDA YER ALAN İŞÇİ KONTEJANLARI
Ardahan (1), Çanakkale (9), Denizli (1), İstanbul (130), Kastamonu (4), Kilis (5), Mardin (7), Samsun (8), Sivas (1), Bilecik (1), Burdur (4), Erzurum (6), Gümüşhane (3), Hakkari (1), Hatay (8), Kars (3), Kırklareli (1), Kütahya (2), Malatya (9), Muğla (4), Sakarya (7), Sinop (1)

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adalet Bakanı Tunç'tan üstü kapalı 'kayyum' mesajı Adalet Bakanı Tunç'tan üstü kapalı 'kayyum' mesajı

Yapılacak kuradan sonra sonuçlar, asil ve yedek listelerin Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde adayların ulaşımına açılacak.