Ankara'daki sivil toplum kuruluşlarının birlikte oluşturduğu platform sayesinde yapılacak program, AKM Metro istasyonundan yürüyüşüyle başlanacak. Filistin'de sürmekte olan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla at arabasıyla temsili yaralı ve cenazeler taşınacak, sağlıkçı, avukat ve gazeteciler Gazze'de katledilen meslektaşlarıyla dayanışma için mesleki giysilerle toplulukta bulunacak.

Annelerin ise bebek arabalarında cansız bebek cesetlerini taşıyacağı yürüyüşte, görme engellilerden oluşan bir grup da "Dünya görmüyor ama biz görüyoruz." yazılı sloganlarla katılım sağlayacak.

Hafta sonu Pazar günü 13.30 saatlerinde başlayacak yürüyüş için, Anadolu Meydanı son durak olacak ve burada sanatçılar, gazetecilerle misafir konuşmacıların programda yer alanlara sesleneceği bir miting yapılacak.

"Soykırıma dönüştü"

Ankara Filistin Dayanışma Platformu Sözcüsü Metin Mahitapoğlu, İsrail'in saldırılarıyla başlayan süreçte Filistinlilerin sistematik bir şekilde katledildiğini ve yerlerinden uzaklaştırıldığını ifade etti.

7 Ekim'den bu yana başlayan saldırıların  "soykırıma" dönüştüğü değerlendirmesini yapan Mahitapoğlu, bu konuda devletler, yöneticiler ve karar vericilerin "sessizliği ve çaresizliği karşısında tüm başkentlerde ve farklı şehirlerde "vicdan hareketinin" başladığını vurguladı.

Ateşkesin ardından bugüne kadar Ankara'da her gün bir etkinlik olacak şekilde çeşitli programlar hazırladıklarını belirten Mahitapoğlu, "Dünyanın en özgür ülkesinin Filistin olduğunu, bu ülkenin de İsrail tarafından katledilmeye çalışıldığını gördük. Çünkü bu kadar katliama sessiz kalan bir dünya özgür değildir." yorumunda bulundu.

"Amacımız insanlığın vicdanına seslenmek"

Halkın vicdanlarının sesini dinleyerek sokaklara indiğinin altını çizen Mahitapoğlu, "Hedefimiz ve amacımız insanlığın vicdanına seslenmek." olarak değerlendirdi.

Mahitapoğlu şunları ekledi:

Meteoroloji'den 5 bölge için sağanak uyarısı Meteoroloji'den 5 bölge için sağanak uyarısı

"Ayırt etmeden bütün siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına gittik ve davette bulunduk. Burada herhangi bir siyasi bakış, siyasi duruş ve siyasi bir dil yok. Tamamen vicdani bir hareket. O yüzden vicdan sahibi insanları, Gazze'de yaşananlardan rahatsızlık duyan herkesi pazar günü düzenlenecek yürüyüş ve mitingimize davet ediyoruz." ifadelerine yer verdi.