6 Şubat’ta yaşanan ve Tüm ülkeyi yasa boğan depremler sonrasında deprem bölgesinden  batı bölgelerine doğru bir göç dalgası yaşanmaya başladı. Özellikle Ankara gibi büyük şehirler yoğun göç alan iller arasında geliyor. 

Hal böyleyken mevcur kiralık evlerrin sayısında azalma yaşanmakla birlikte halihazırdaki kiralık daire fiyatlarına da fahiş zamlarla eklenerek ilana koyuldukları gözlemleniyor. 

Özellikle Ankara,Konya ,Mersin ve Diyarbakır gibi illerde kira fiyatlarında yaşanan ciddi oranlardaki artışlar dikkatlerden kaçmıyor. 

Durumdan haberdar olan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı konu ile ilgili özellikle depremzedelerin en fazla göç ettiği illerden olan Ankara da mevcut kiralık ve satılık ev fiyatlarında ,son 20 günde çok yüksek artışlar tespit edildiği ve ilgililer hakkında gerekli soruşturmanın başlatıldığı bilgisini paylaştı. 

Konuyla ilgili Ankara İl Emniyet Müdürlüğü  Mali Suçlar Birimine gerekli çalışmalaı başlatmaları hususunda talimat verildi. 

Diyarbakır da yapılan incelemelerde de internette yer alan ilan sitelerindeki kiralık ve satılık evlerde emlak fırsatçıları tarafından yapılan ciddi yükselmeler tespit edildi.  Diyarbakır Cumhuriyet savcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.