Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Hava Yolları'nın yüzde 100 iştiraki olan "AJET" Hava Taşımacılığı Anonim Şirketi'nin tanıtım törenine katılarak yaptığı konuşmada, AnadoluJet'in "AJET" olarak marka değişikliğine giderek iç ve dış hatlarda rekabeti artıracağını belirtti. Uraloğlu, Türkiye'nin havacılık sektöründeki büyümesine ve uluslararası arenada daha etkin bir rol oynamasına vurgu yaptı.

Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor Bakan Mehmet Şimşek: Programımız çalışıyor

Bakan Uraloğlu, hava yolu ulaşımının dünya üzerindeki sosyal ve ekonomik refahın belirleyicisi olduğunu ifade ederken, Türkiye'nin coğrafi konumu itibariyle Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının ortasında stratejik bir konuma sahip olduğunu ve bu avantajlı konumuyla dünyanın transit merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Sivil havacılık politikaları kapsamında sektördeki rekabetin arttığını ve bu sayede maliyetlerin düştüğünü, havaalanlarının yenilendiğini ve yeni havalimanlarının inşa edildiğini belirtti.

Uraloğlu, AJET'in, Türk Hava Yolları'nın bir markası olarak, AnadoluJet adıyla yaptığı hizmetlerin devamını sağlayarak iç hatlarda vatandaşlara ekonomik ve uygun uçuş seçenekleri sunmanın ötesinde, dış hatlarda Türk taşıyıcılarının rekabetini artıracak önemli bir güç olacağını ifade etti. AJET'in gelecek vizyonunda Türkiye'nin turizmi ve ekonomisine daha fazla katkı sağlamayı hedeflediğini dile getiren Uraloğlu, şirketin 10 yıl içinde 200 uçaklık bir filoya ulaşarak bölgenin en büyük düşük maliyetli havayolu şirketlerinden biri olma hedefine odaklandığını söyledi.

Bakan, Türk Hava Yolları'nın yanı sıra AJET'in de Türkiye'nin havacılık alanında dünya çapında daha etkin bir oyuncu olmasına katkı sağlayacağını ve ülkenin küresel marka değerini daha da yukarılara taşıyacağını vurgulayarak, "Hiç şüphesiz AJET ülkemizin geleceğe açılan kanatlarını daha da büyütecek." dedi.