Ankara Altındağ Belediyesi'nde işçiler, yeni belediye başkanının işten çıkarmalarını ve ek zamlarının geri alınmasını protesto etmek için belediye binasında eyleme başladı. Eyleme katılan işçiler, 70 arkadaşlarının gece yarısı gelen SMS'lerle işten çıkarıldığını öğrendiklerini dile getirdi. Bazı işçiler, 16 masa başı çalışanın süpürge işçisi olarak görevlendirildiğini ifade ederek, "Hakkımızı alana kadar eylemi sürdüreceğiz" dedi.

Adalet Bakanlığı, nakil duyurusu yayımladı Adalet Bakanlığı, nakil duyurusu yayımladı

Altındağ Belediyesi'nin AK Partili önceki başkanları Asım Balcı ile Veysel Tiryaki arasında henüz devir teslim yapılmadan yeni başkan Tiryaki'nin talimatıyla geçen ay verilen ek zam bu ay geri alındı. Bu durumu protesto eden işçiler işten çıkarıldı. Belediyenin 16 büro çalışanının süpürge işçiliğine kaydırıldığını belirten işçiler, bayram öncesi işsiz bırakıldıklarını ve destek veren belediye memurlarının dün gece Altındağ Belediyesi Fen İşleri Kampüsü’nde eyleme başladıklarını ifade etti. İşçiler, yeni başkan Tiryaki'yi mazbatasını almadan işçi kıyımı yaptığı gerekçesiyle eleştirdi.

Daha önce de benzer bir eylem gerçekleşmişti. Altındağ Belediyesi işçileri, Toplu İş Sözleşmesi’nden (TİS) doğan geriye dönük alacaklarının bir yılı aşkın süredir ödenmemesine karşı 13 Mart’ta belediye önünde eylem başlatmıştı. İşçiler, hem dönemin AK Partili Belediye Başkanı Asım Balcı’yı hem de HAK İŞ’e bağlı Hizmet İş Sendikası’nı protesto etmişti. İşçilerin iki gün süren direnişi sonucunda ücretleri yatırılmıştı.

Altındağ Belediyesi’nde çalışırken işsiz kalan bir kadın işçi, "Bugün maaşlarımız yattı. Ocak ayında Asım Başkan’ın bize verdiği zamdan sonra herkesten 8-10 bin lira civarında bir kesinti mevcut." şeklinde konuştu.