Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye ekonomisine yönelik verilerini paylaştı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan gelen açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunun "B"den "B+"ya yükseltildiği ve kredi notu görünümünün "pozitif" olarak korunduğun altı çizildi.

Türkiye'de yerel seçimler sonrası dış dengelenmenin de faktörüyle para, maliye ve gelirler politikası arasındaki koordinasyonun iyileşeceğinin yer aldığı metind, gelecek 2 yıl içinde portföy girişlerinin artacağının, cari açıkların daralacağının, enflasyon ve dolarizasyonda düşüşün öngörüldüğü de vurgulandı.

20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu 20 Bin Öğretmen Ataması Mülakat Puanlama Kriterleri Belli Oldu

Metinde, politika yapıcıların, cari açığın daraldığı ve dolarizasyonun tersine döndüğü ortamda enflasyonu düşürmeyi ve liraya olan güveni yeniden tesis etmeyi başarması halinde Türkiye'nin kredi notunun yükseltilebileceği şeklinde değerlendirildi.

Ülke ekonomisine yönelik beklentilerin de olduğu yazıda, Türkiye ekonomisinin bu sene ve gelecek yıl yüzde 3 büyümesinin öngörüldüğü açıklandı.

Söz konusu açıklamada, ülkede tüketici fiyat artışlarının bu yıl yüzde 55,8 ve gelecek yıl yüzde 27,3 olacağı düşünülüyor.

S&P, Türkiye'de son zamanlardaki politika düzenlemelerden dolayı aralık ayında takvim dışı değerlendirmeye giderek ülkenin kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif" olarak güncellemişti.

Diğer kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody's de ocak ayında Türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirmişti.

Fitch Ratings ise martta Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya çıkartırken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkarmıştı.