Bir süredir altında yaşanan rekor üstüne rekor silsilesi, Fed'in faiz kararı ile pekişti ve sert rüzgarların hızını arttırdı.

Kararın ardından ons ve gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. 

Show Haber'e konuşan Para ve Piyasa Uzmanı Reşat Yılmaz, piyasada yaşanan hareketliliğin ardından altının bundan sonraki seyrine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Özellikle çeyrek altın için yıl içinde 3 bin TL seviyelerine dönük beklentilerin dile getirilmesi bundan sonrası için yeni rekorlara hazır olmak gerektiğini ortaya çıkardı.

Altının gün içerisinde yaşandığı dalgalanmaya dikkati çeken Reşit Yılmaz, şu ifadeleri kaydetti:

"Beklenti altının daha da yukarı gideceği yönünde. Gram altın ülke piyasamızın kapalı olduğu saatlerde 1430 lira seviyelerini test etti. Bu da tarihi rekor oldu. Altının onsu da 2080 seviyelerini test etti.

Beklenti, yıl içerisinde çeyrek altının 3 bin lira seviyelerini test edeceği yönündedir" dedi. Ayrıca Yılmaz "Gerçekten gram altında 150 lira alım satım arasındaki fark da büyük rakamdır. Vatandaşın da şu seviyede altına hücum etmesi bence doğru değil. Alım satım arasındaki makas zaman geçtikçe kapanacaktır." 

Ahmet Çakar ‘Türk futboluna ihtiyacım yok’ diyen Hamit Altıntop’un maaşını açıkladı Ahmet Çakar ‘Türk futboluna ihtiyacım yok’ diyen Hamit Altıntop’un maaşını açıkladı

5 Mayıs 2023 Altın fiyatlarında son durum ne?

Gram altın: 1.283 TL
Çeyrek altın: 2.098 TL
Cumhuriyet altını: 9.331 TL