Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın sözde özel güç lojistik sorumlusu Neçirvan Seven'in, Irak'ın kuzeyindeki Gara'da gerçekleştirdiği bir operasyonla etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Güvenlik kaynaklarına göre, "Firaz Zilan" kod adlı Seven, Türkiye içindeki sokak eylemleri ile güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda yer aldı. Terörist Seven'in 2015'te PKK/KCK'nın kırsal kadrolarına katıldığı ve 2015 Şubat ayı öncesinde sözde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) içerisinde yer aldığı belirlendi.

Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi Tokat'ın Sulusaray İlçesinde 5.6 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Terörist Seven'in Suriye'nin Aynularab bölgesinde PKK/KCK-YPG/PYD ile DEAŞ arasındaki çatışmaları protesto amacıyla Türkiye'deki sokak eylemlerine katıldığı da öğrenildi. MİT, terörist Seven'in Irak'ın kuzeyine geçtikten sonra düzenlediği eylemler ve lojistik faaliyetlerdeki rolü nedeniyle takibe alındığını ve Gara'daki nokta operasyonu ile etkisiz hale getirildiğini açıkladı.