Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Almanya İçişleri Bakanlığı ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) arasındaki anlaşma, Türk imamların Alman camilerine atanmasının aşamalı olarak kaldırılmasını öngörüyor. Bu kararın, Almanya'daki Müslüman topluluğunun entegrasyonunu artırıcı bir adım olduğuna inanılıyor. Alman İçişleri Bakanı Nancy Faeser, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bizim dilimizi konuşan, ülkemizi tanıyan ve değerlerimizi savunan din adamlarına ihtiyacımız var" ifadesiyle anlaşmanın önemini vurguladı.

Anlaşma çerçevesinde, her yıl yaklaşık 100 imamın Almanya'da eğitileceği belirtiliyor. Bu uygulama, Diyanet İşleri Bakanlığı'nın Almanya'ya din görevlisi atama yetkisini sınırlayarak, Almanya'da yetişmiş imamların sayısını artırmayı hedefliyor.

Önceki yıllarda Diyanet tarafından gönderilen imamların Ankara adına "casusluk yaptığı" iddiaları, Alman yetkililer tarafından DİTİB'e reform çağrısına yol açmıştı. Ayrıca, geçtiğimiz ay Köln kentindeki DİTİB camilerinden birinde Taliban temsilcisinin yaptığı konuşma, siyasi tartışmalara neden oldu. İçişleri Bakanı Faeser, bu olayı kınayarak, "Hiç kimse İslami radikallere platform vermemelidir" açıklamasını yaptı ve DİTİB'i bu tür durumları açıklamaya çağırdı.

DİTİB, Almanya'daki en büyük derneklerden biri olarak yaklaşık 900 camisiyle biliniyor. Bu anlaşma, geçmişteki tartışmaların ardından Almanya'daki Müslüman topluluğuyla daha sağlam bir ilişki kurma çabasının bir yansıması olarak görülüyor.