7. Dönem Toplu Sözleşmede açıklanan ikinci teklif sonrası Memur-Sen Başkanlar Kurulu ve Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. 81 ilde eş zamanlı Basın Açıklaması yapılması kararının alındığı toplantı sonrası, yalnızca iki puan artırılan ve mevcut haliyle tahmini enflasyon rakamlarının bile altında kalan %15 + %10 teklife yönelik olarak Memur-Sen'in X hesabından: 

"EYLEMDEYİZ!

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı


Kamu İşveren Heyeti'nin kamu görevlilerine sunduğu yetersiz teklifi kabul etmiyor Ankara'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde ve 81 ilde eş zamanlı olarak protesto ediyoruz." açıklaması yapıldı.
Bugün Memur-Sen’e bağlı 81 İl Başkanlığı ve bağlı 11 iş kolundaki sendikaların şube başkanları basın açıklaması yaparak hükümetin yaptığı ikinci teklifi protesto ettiler. Teamül gereği başkent Ankara veya İstanbul’daki eylemde basın açıklamasını Ali Yalçın’ın yapması bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı. Ali Yalçın meydana çıkmadı. Hatta eylemin üzerinden 5 saat geçmesine rağmen teşkilatının gerçekleştirdiği eylemlerle ilgili tweet de atmadı. Muhtemelen daha önemli bir işi vardır.