Akşener'in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Geçtiğimiz hafta, şekere de, yüzde 31 zam yapıldı. Biz bu arkadaşlara, ülkemizde bir şeker krizi olduğunu bu kürsüden defalarca söyledik. Pancar üreticilerimizin düştüğü, çıkmazı anlattık. TÜRKŞEKER’in, fiyatları sübvanse etmesinin, sürdürülebilir olmadığını 50 kiloluk bir torba şekerin, TÜRKŞEKER’de 260 ila 285 lirayken özel fabrika fiyatlarının, 450 ila 490 lira seviyesine, çıktığından bahsettik. Daha birkaç hafta önce, şeker yokluğundan yakınan, Kayserili, Aydınlı vatandaşlarımızın, sesini duyurduk.

Ama Bay Kriz ne yaptı? Yurt dışından dönerken, çıktı; “Şekerle ilgili, TÜRKŞEKER, adımlarını olumlu atacak. Şekerde öyle pahalı bir fiyat uygulaması yok.  Herhangi bir endişe taşımıyoruz.” dedi. Peki sonrasında ne oldu? Daha uçağı havadayken, TÜRKŞEKER, şekere yüzde 31 yaptı. Tabi doğal olarak saray danışmanlarını da bir panik hâli aldı. Alelacele, Bay Kriz’in açıklama metni geri çekildi, şeker kısmı silindi. Şu memleket meselelerine fevkalade hakim, üstün yönetim kabiliyetine bakar mısınız?

Nebati yorumu: Yeni hayatında başarılar diliyorum

Buradan açıkça ifade etmek isterim ki; Bay kriz ve arkadaşlarının uydurduğu, Türkiye Ekonomi Modeli,  an itibariyle çökmüş, çöp olmuştur. Bay Kriz’in, “Faiz sebep, enflasyon sonuçtur.” fantezisi doğrultusunda anlatılan, “rekabetçi kur, uçan ihracat, döviz bolluğu ve düşen enflasyon” masalı, Türkiye’nin gerçekleri karşısında yenilmiştir. Daha önce nicesinin, başına geldiği gibi,  arkadaşların, bu son sözde ekonomi modeli de, gelen son veriler itibariyle, iflas etmiş, ortada, enflasyonla mücadeleyi amaçlayan bir program, artık kalmamıştır. Ve aynı, iflas eden, önceki ekonomi programlarında olduğu gibi, bu defa da, Nebati Bakan’ın “affını isteme” vakti gelip çatmıştır. Bu vesileyle; Siyasi tarihimize, bu ucube sistemin öğüttüğü, nice bakandan biri olarak,  ışıltılı gözleri ve sebep olduğu utanç tablosuyla geçecek bu arkadaşımıza,  yeni hayatında, şimdiden başarılar diliyorum.