Yaklaşık 7 milyon işçi, asgari ücret zammını merakla beklerken, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin cuma günü açıklanabileceğini duyurdu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeni haftada yapacağı 3. toplantı öncesinde, işçi ve işverenler, belirlenecek rakamı büyük bir merakla bekliyor.

Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi? Üniversite sınavında yeni dönem! LGS tarihi değişecek mi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleşen 2. toplantıda taraflar, henüz bir rakam belirlemediler. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu temsilcileri ise komisyona, ücret tespiti için faydalı olabilecek ekonomik veri ve raporları sundu.

toplantının tarihi netleşmemiş olsa da AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, asgari ücretin cuma günü açıklanabileceğini belirtti. Akbaşoğlu, "Asgari ücrette iki görüşme yapıldı. Geçtiğimiz dönemde pandemiden dolayı asgari ücret iki kez belirlendi. Bu süreçte yıllık olarak belirlenecek. 3. görüşme önümüzdeki hafta yapılacak. İşçi ve işveren sendikaları asgari ücreti belirlemede önemli misyonları var. Burada bakanlığımız bir hakem gibi görev yapıyor. Cuma günü açıklanır diye düşünüyorum. Asgari ücretliyi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Biz işverenlerimizi de desteklemek durumundayız. Şu an 500 TL prim desteği veriyoruz." ifadelerini kullandı.