Sürücülerin zorlu dönemi yaklaşıyor. 1 Aralık itibariyle zorunlu kış lastiği dönemi resmen başlayacak. Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan yabancı ve yerli plakalı araçlar, bu tarihten itibaren kış lastiği takmak zorunda. Şimdiden Türkiye’nin bazı bölgelerinde kar yağışı düşmeye başladı. Ülke genelinde yoğun kar yağışı etkili olmadan önce uzmanlardan araç bakımları ve lastik seçimleri ile ilgili uyarılarda bulunuyor.

“KIŞ LASTİĞİ İÇİN 1 ARALIĞI BEKLEMEYİN”

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik


Lastik taktırmak için 1 Aralık'ın beklenilmemesini tavsiye eden Düzce'de araç bakım merkezi müdürü Ümit Sel, "Ticari araçlarda zorunlu tarih 1 Aralık fakat can güvenliği için otomobiller daha erken tercih edebiliyor. Aşırı yol yapmayan insanlar daha erken taktırabiliyor. Sabah saatlerinde işe gelirken hava sıcaklığı 8-10 derece oluyor. Akşam da eve giderken hava sıcaklığı yine aynı seviyede oluyor. Bu aralar kış lastiği takılabilir. Son güne bırakmamak adına takılabilir ama resmi olarak 1 Aralık'ta lastiklerin takılması gerekiyor" dedi.

"ÜRETİM TARİHLERİ ÖNEMLİ"


Kış lastiklerinde üretim tarihinin önemli olduğunu belirten Sel, "Lastiklerde üretim tarihi çok önemlidir. Lastiğin raf ömrü 10 yıldır. Aracın altında bu ömür 5 yıla kadar düşüyor. Vatandaşların bunu alırken dikkat etmeleri gerekiyor. 5-6 yıllık lastik almamak gerekiyor.” diye konuştu.


Sürücülere yırtık lastik almamaları konusunda uyaran Sel, “2022 aslında bizim için eski bir tarih değil. Fiyat olarak daha uygun olacaksa tercih edilebilir ama mümkünse çok kullanılmadığını düşünürsek kış lastiğini yeni tarihli almak faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.