Milli Eğitim Bakanı Tekin: Cemaatçi değilim; Atatürk’ü seviyorum Milli Eğitim Bakanı Tekin: Cemaatçi değilim; Atatürk’ü seviyorum

Son günlerde akaryakıt fiyatlarında yaşanan sürekli artışlar vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Özellikle akaryakıtta uygulanan fahiş ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) artışlarına eklenen zamlar, aralıksız bir zam yağmuruna neden oluyor. Geçtiğimiz günlerde motorine yapılan zamın ardından şimdi de benzin fiyatlarına yeni bir zam yapılacağı açıklandı.

Sektör kaynaklarına göre, salı günü benzin fiyatlarına 2 TL zam geleceği belirtiliyor. Bu zam, benzinin litre fiyatını ortalama 35 liraya yükseltecek. Geçtiğimiz günlerde motorine yapılan 1 lira 55 kuruşluk zamın ardından, benzin fiyatlarına gelecek bu yeni zamla birlikte, bir otomobilin deposunun ortalama 100 lira daha pahalıya dolacağı ifade ediliyor. Yani, bir depo benzin salı gününden itibaren yaklaşık 1800 liraya mal olacak.

Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı kararıyla akaryakıtlardaki ÖTV tutarlarına büyük oranda artış yapılmıştı. Benzin ve motorindeki ÖTV oranları 5 lira artarken, LPG'deki artış 4 lira olmuştu. Böylece, benzinin litresindeki ÖTV 2,52 TL'den 7,52 TL'ye, motorinin litresindeki ÖTV ise 2,05 TL'den 7,05 TL'ye yükselmişti.