Geçtiğimiz akşam konuk olduğu canlı yayında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Özdağ ile kimsenin bilmediği bir protokol imzaladığını itiraf eden CHP liderine eski ortaklarından peş peşe tepkiler geldi.

GELECEK PARTİSİ SÖZCÜSÜ: İYİ Kİ KAZANMAMIŞIZ

Kılıçdaroğlu'nun gizli protokol itirafına en büyük tepkiyi gösteren isim Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan oldu. Özcan yaptığı açıklamada seçmleri iyi ki kazanamadıklarını söyledi:

"Türkiye’yi Ümit Özdağ’a mahkum edecek bir siyasetin içinde olmayı hiç ama hiç istemezdim ben. Türkiye’nin en son ihtiyaç duyacağı şey yerli bir Wilders siyaseti. Türkiye’ye hukuk lazım, Türkiye’ye demokrasi lazım, Türkiye’ye eşit, onurlu vatandaşlık lazım. Türkiye’ye adaletle hükmedilebilecek bir sistem lazım. Böyle bir sitemi, Wilders tarzı siyaset yapan ve bundan medet uman kimseyle yapamazsınız. İyi ki kazanamamışız diyorum ya , iyi ki olmamış" 

DEVA PARTİSİ: GÜVEN ZOR İNŞA EDİLİR


DEVA İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, altılı masanın kamuoyuna sunduğu çalışmalar üzerinden verdiği mesajda Kılıçdaroğlu'nun güveni yıktığını söyledi. CHP liderinin güveni yıktığını söyleyen Yeneroğlu, şunları kaydetti:

Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anlamlı Hediye: "Cumhuriyet Ateşi" Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Anlamlı Hediye: "Cumhuriyet Ateşi"

"Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem, Anayasa Değişikliği Önerisi ve Ortak Mutabakat Metni çalışmaları iki yıllık zorlu bir süreç içinde büyük bir özveri, güven ve şeffaflık zemininde hazırlandı. Çoğu zaman sadece gündüzlerimizi değil, gecelerimizi de bu sürece seferber ettik. Emeklerimizin neticesinde ortaya bir Türkiye vizyonu koyduk. Kaygılarımız hep vardı ama hiçbirisi tünelin sonundaki demokrasi ışığından daha değerli değildi. Güveni zor inşa edersiniz ama çok kolay harcarsınız. Bu kadar kolay harcanmamalıydı"