Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan, son düzenlemelerle ilgili olarak akademisyenlerin yaşam standartlarının gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Doğan, akademisyenlere kadro konusunda yapılması gereken düzenlemelerin yanı sıra, yaşam koşullarının da düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, akademisyenlerin yaşadığı zorluklara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'nın doçentlik kriterlerinde yaptığı değişikliklere dikkat çeken Doğan, bu düzenlemenin tekrar ele alınması gerektiğini belirtti.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren bu sınıflarda uygulamaya konulacak

Doğan, akademideki değişikliklerin olumlu ve olumsuz yönlerinin bulunduğunu ifade ederek, asıl önemli olanın akademisyenlerin yaşam standartları olduğunu vurguladı. Akademisyenlerin düşük maaşlar ve geçim sıkıntısı nedeniyle kaliteli akademik çalışma yapamadığını belirten Doğan, bir araştırma görevlisinin ortalama maaşının 31 bin TL, doktor öğretim üyelerinin maaşlarının ise 36 bin 600 TL civarında olduğunu ifade etti.

Ayrıca, uluslararası indekslere giren dergilerde yayın yapabilmek için gereken ücreti ödeyecek güçlerinin olmadığını belirten Doğan, akademisyenlerin yaşadığı zorlukların ülkenin en önemli sorun alanlarından biri olduğunu vurguladı. Doğan, akademisyenlerin yaşam standartlarının iyileştirilmesinin, kaliteli ve etkili akademik çalışmaların yapılmasını destekleyeceğini belirterek, bu konuda gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.