Eskişehir siyasi sahnesinde dün gece, AK Partili isimlerin sosyal medyada paylaştığı mesajlar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Nebi Hatipoğlu'nun adının ön plana çıktığını gösteriyor. Bu paylaşımlar, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 ilin büyükşehir belediye başkan adaylarını açıklayacağı gün öncesine denk geldi. AK Parti kaynakları, Erdoğan'ın açıklamasının içinde Eskişehir'in de bulunduğunu ve parti adayının Nebi Hatipoğlu olacağına dair güçlü sinyaller veriyor.

S&P Türkiye'nin kredi notunu "pozitif" değerlendirdi S&P Türkiye'nin kredi notunu "pozitif" değerlendirdi

Nebi Hatipoğlu, geçtiğimiz kasım ayında İYİ Parti'den ayrılarak AK Parti'ye katılmıştı. İstifasını sosyal medya üzerinden duyuran Hatipoğlu, Türkiye ve Eskişehir sevgisiyle siyasete giriş yaptığını ancak İYİ Parti içinde derin görüş ayrılıkları yaşadığını ifade etmişti. Parti içi istişare sürecinin sağlıklı yürümemesi ve Meral Akşener'e bilgi vererek istifa etmesi, o dönemde dikkat çekmişti.

Şimdi ise Nebi Hatipoğlu'nun AK Parti bünyesinde Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterileceği iddiaları şehirde geniş bir yankı uyandırmış durumda. Hatipoğlu'nun politik geçmişi, partideki değişimi ve Eskişehir'e yönelik vizyonu, olası bir adaylık durumunda şehirde nasıl bir etki yaratacağı merak konusu.