Eski AK Parti milletvekili ve bilinen siyasi isimlerden Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, son dönemde gündemde olan ve merakla beklenen yeni partisinin detaylarına dair bazı bilgiler verdi ve "Birkaç ay içinde partinin ismi kesinleşecek ve İçişleri Bakanlığına başvuruda bulunacağız." açıklamasında bulundu.

“Türkiye'nin sigortası olacağız” iddiası

Bakır, yeni partisinin ana amacını "Yerli ve milli bir muhalefet" olarak belirtirken, Türkiye'ye yeni bir umut olacakları mesajını verdi. “Türkiye’nin sigortası olacağız” şeklindeki ifadesiyle de önemli bir iddiada bulundu.

Kurucu kadroda tanıdık isimler olacak

Ali Koç devam kararı aldı. Sadettin Saran başkanlıktan çekildi Ali Koç devam kararı aldı. Sadettin Saran başkanlıktan çekildi

Partinin kurucuları konusunda da bilgiler veren Bakır, ekibinde iş dünyasından ve akademik çevrelerden tanınmış isimlerin yer alacağını belirterek,"Mafyalar, gayrı meşru yapılar ve holdinglerle işimiz olmaz. Siyasette kavga etmek için değil, hizmet için varız.” dedi.

İYİ Parti ile yolları nasıl ayrıldı?

Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, AK Parti'den ihraç edildikten sonra İYİ Parti'ye katılmış, ancak 14 Mayıs seçimlerinde adaylık listesine dahil edilmeyince bu partiden de ayrılmıştı. Bu ayrılık sonrası yeni bir siyasi hareketin içinde yer alması, siyasi kulislerde geniş yankı buldu.