6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler, şehirleri harabeye çevirmiş, 40 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Elem felaketin ardından bölgedeki yaraların sarılabilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından AK Parti hükümetini eleştiren Meral Akşener'e deprem üzerinden siyaset yapması gerekçesi ile Hamza Dağ tepki gösterdi.

İYİ Parti lideri Akşener'in gerçekleşen depremleri gündemine alarak, AFAD'ın envanterindeki bir çok malzemenin Suriye'ye gönderildiği için deprem bölgesine yeterli yardım gönderilmediği iddiasında bulunması dikkat çekti. Akşener, ayrıca depremin bir afet kaderi olduğunu ancak felakete dönmesinin ihmaller zinciri olduğunu söyledi.

Akşener'in gündemi sallayan sözlerine AK Parti'den yanıt gecikmedi. AK Parti'li Dağ, deprem üzerinden siyaset yaptığını belirttiği Meral Akşener'e tepki gösterdi:

"Asrın felaketini yaşadık ve milletimizle birlikte yaralarımızı sarıyoruz. Onlar ise siyaseten ön plana çıkma ve “Ortağına” çelme takma derdinde. Bu ülkenin insanı, gözünü siyaset hırsı bürüyen menfaat odaklı muhalefeti hak etmiyor. Yazıklar olsun!"