AK Parti içinde yapılan sandık analizleri, seçim kaybının detaylı bir şekilde incelenmesine odaklanıyor. Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre, geçtiğimiz günlerde seçim sonuçlarını değerlendirmek için 4 ayrı komisyon kurulmuş ve sandık analizleri aralıksız sürüyor. Oy kaybının nedenleri arasında ekonomi, emekliler, yanlış aday tespiti ve teşkilat yönetimi gibi faktörler bulunuyor.

Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi Kamu ve özel sektör çalışanları ile emeklileri doğrudan ilgilendiriyor! Erken emeklilik, ücretsiz izin,bayram ikramiyesi

Bu analizler kapsamında saha araştırmaları yapılarak, sandığa gitmeyen seçmenlerin tercihlerindeki değişimler inceleniyor. Aynı sandıkta bulunan büyükşehir-ilçe-belediye meclisi oyları karşılaştırılarak, AK Parti'nin ildeki ve ilçedeki performansı detaylı bir şekilde ele alınıyor. Adaylar arasındaki farklı tercihlerin nedenleri belirlenmeye çalışılıyor. Ayrıca, hangi bölgelerde nasıl bir yol izleneceği ve teşkilatta yapılacak değişiklikler de raporlarla belirlenecek ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Öte yandan, seçim sonuçlarını değerlendirmek için kurulan komisyonlarda bir bakan, bir genel başkan yardımcısı ve bir akademisyen yer alıyor. Bu komisyonlar, düşünce kuruluşu SETA tarafından koordine ediliyor. Seçim yenilgisinin nedenleri detaylı bir şekilde incelenirken, vatandaşlarla duygusal bir bağ kurulmasına yönelik politikalar geliştirilmeye çalışılıyor. Bu çerçevede, seçmenle sadece seçim ve vaat odaklı değil, duygusal bir bağ kurulması hedefleniyor.