AK Parti, bugün Ankara Spor Salonu'nda düzenlediği 4. Olağanüstü Büyük Kongre ile büyük bir heyecan yaşayacak. "Türkiye Yüzyılı" teması altında gerçekleşen bu kongre, partinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin belirleneceği önemli bir etkinlik olacak. Ayrıca, yerel seçimlere yönelik önemli mesajlar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bekleniyor.

Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye, üç Cumhurbaşkanı, 27 farklı ülkeden siyasi parti temsilcileri, 127 büyükelçi ve 150 sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılacak. Ayrıca, 10 siyasi parti de bu önemli etkinliğe davet edildi.

Kongre kapsamında, AK Parti MKYK'nın yeni üyeleri belirlenecek ve 75 kişilik Merkez Karar ve Yönetim Kurulu büyük bir değişim geçirecek. Bu 75 kişiden aynı zamanda genel başkan yardımcıları seçilecek. AK Parti'nin yerel seçim hazırlıkları da bu kongre ile resmen başlamış olacak.

Salon girişleri için yoğun bir güvenlik önlemi alındı ve partililer ile davetliler üst düzey güvenlik kontrollerinden geçirildi. Kongreye katılamayanlar ise dışarıda kurulan büyük ekranlardan etkinliği takip edebilecekler.

ak-parti-kongre-2119880_1

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Kongre salonu içinde özel platformlar oluşturuldu ve oturma düzeni, parti kurucuları, MYK ve MKYK üyeleri, parti kurul üyeleri, TBMM Başkan Vekili, TBMM Grup Başkanı ve vekilleri, eski TBMM başkanları, eski bakanlar, Genel Merkez Kadın ve Gençlik kolları üyeleri ile davetliler için ayrıldı.

Kongre salonunda, büyük bir sahne ve LED ekranlar yer aldı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafları ve Türk bayrakları salonu süsledi. Ayrıca, "Cumhuriyetin yüz akı Türkiye'nin ortak aklı", "Türkiye Yüzyılı için doğru hep yeni hep ileri" ve "Türkiye Yüzyılı için hazırız kararlıyız" sloganlarını taşıyan afişler de dikkat çekti.