Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "50+1 şartının değişmesi isabetli olur" açıklamalarının ardından AK Parti, mini anayasa paketi üzerinde çalışmalara başladı.

İlk formülde, cumhurbaşkanının seçimi için 40+1 oy alması öneriliyor. İkinci formül ise yerel seçim modeline benzer şekilde en çok oy alanın kazanması. Mini anayasa paketi içinde, cumhurbaşkanı adaylığında iki dönem kuralında ise bir değişiklik öngörülmüyor. Parti ayrıca, İYİ Parti ve diğer muhalefet partileriyle uzlaşma arayacak.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, "50+1 sistemi olmazsa olmaz değil. En çok oyu alan adayın seçilmesi, seçim yarışının daha rekabetçi olmasını sağlar" şeklinde açıklama yaptı.

Eski Başkan Çiçek: 'Kimse bu işin kolay olacağını zannetmesin' Eski Başkan Çiçek: 'Kimse bu işin kolay olacağını zannetmesin'

AK Parti Milletvekili Ali Özkaya ise "Yüzde 50+1'i almak, siyasal sistemin mayasının bozulmasına sebep olabiliyor. Yeni anayasa sürecinde bu kuralı siyasi tarihimiz ve ihtiyaçlarımıza uygun olarak yeniden düzenlemek gerekiyor" ifadelerini kullandı.