AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, ATO Congresium'da düzenlenen proje tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Altınok, Ankara için ulaşımdan spora, kültüre ve sanata kadar bir dizi projenin detaylarını paylaştı. Aynı zamanda Altınok, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı vaatlerini gerçekleştirmemekle eleştirdi ve kendi vaatlerini sıraladı.

İşte Altınok'un açıklamalarından derlenenler;

"Ankara'mızın kaderini değiştirecek, ihmal edilmişliğine son verecek projelerimizi sizlerle paylaşmak için buradayız. Başkenti yönetmek, herhangi bir şehri yönetmeye benzemez. Ankara'mız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından cumhuriyetimizin model şehri olarak tasavvur edilmiş ve özel bir misyonla planlanmıştır. Ancak ne yazık ki, Ankara'mız bu büyük emaneti taşımakta zorlanır hale gelmiştir."

"Ankara, önümüzdeki dönemde sadece başkent olmanın ötesinde bir şehir olacak. Ekonomiden sanayiye, eğitimden kültüre, tarımdan hayvancılığa kadar her alanda öncü bir şehir olma hedefiyle yola çıkıyor. Ankara, yapılacak büyük yatırımlar ve projelerle dünyanın sayılı başkentleri arasında kendine sağlam bir yer bulacak."

"Ankara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'le başlayan muasır medeniyet ışığı son beş yılda yavaşlayarak söndü. Ne yazık ki, beş yılımız boş yıl oldu. Ne yazık ki, başkentimiz boş kent oldu. İş yapmama, konuşmama yoluyla yapılan sanal belediyecilik anlayışı, bugün itibarıyla miadını doldurmuştur. Artık Ankara'ya başarı hikayesi yazmanın zamanı geldi."

Altınok'un açıklamaları arasında şu vaatler de yer alıyor...

Öğrencilere geri ödemesiz aylık bin 500 TL burs sağlanacak.

TBMM'de bu hafta neler görüşülecek? TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?


Emeklilere aylık 5 bin TL destek verilecek.


Üniversite öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlanacak.


20 bin üniversite öğrencisine düşük kiralı konut imkanı sunulacak.


Sosyal refah desteği kapsamındaki emeklilere aylık 5 bin TL destek verilecek.


Çiftçilere yıllık 500 litre mazot sağlanacak.