Başvuru Süreci ve Son Tarih

21 Şubat 2024 tarihinde başlayan başvuru süreci, 11 Mart 2024 tarihinde sona erecek. Adaylar, başvurularını Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirilecek. Alımlarda mülakat yapılmayacak.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Kimler Başvurabilir?

Adayların en az lise mezunu olması gerekiyor. Bakanlık, mühendis, mimar, şehir plancısı gibi teknik pozisyonların yanı sıra büro personeli, güvenlik görevlisi, temizlik personeli gibi çeşitli destek pozisyonları için de alım yapıyor. Ayrıca, ASDEP personeli, sosyal çalışmacı, psikolog gibi uzman kadrolar da alım kapsamında yer alıyor.

Başvuru için Genel Şartlar

Başvuracak adaylarda aranan genel şartlar, 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen koşulları kapsıyor. Ayrıca, adayların başvurdukları pozisyon için belirlenen öğrenim düzeyinde mezun olmaları ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmaları gerekiyor. Bakanlık, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etme nedeniyle sözleşmeleri feshedilenlerin veya sözleşme süresi içinde işten ayrılanların bir yıl geçmeden yeniden başvuru yapamayacaklarını belirtilmiş durumda.

İlana Nasıl Ulaşılır?

Detaylı kadro dağılımı, başvuru şartları ve diğer önemli bilgilere Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı üzerinden ulaşılabilir durumda.