Dolandırıcılar, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet sayfasının benzerlerini oluşturarak, seçmenlere "Oy kullanacağınız sandık değişti" içerikli mesajlar gönderiyor. Bu mesajlarla birlikte gönderilen linklere tıklandığında, zararlı yazılımlar aracılığıyla kişisel bilgiler ele geçiriliyor ve kullanıcıların adım adım takip edilmesi sağlanıyor.

Telefon Dolandırıcılığı da Yaygınlaşıyor

Dolandırıcılık girişimleri sadece internet üzerinden değil, telefon aramalarıyla da gerçekleşiyor. Özellikle 444 veya 850 ile başlayan numaralardan yapılan aramalarda, dolandırıcılar kendilerini YSK yetkilisi olarak tanıtarak, "Seçmen kaydınızla ilgili bir değişiklik var" diyerek kişisel bilgileri talep ediyorlar.

Uzmanlardan Önemli Uyarı

Uzmanlar, seçmen listelerinin kesinleşmesinin ardından oy kullanılacak sandık yerlerinde herhangi bir değişikliğin olmayacağını vurgulayarak vatandaşları uyardı. Gelen şüpheli linklerin açılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, bu tür mesajlara karşı dikkatli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı İstanbul'da egzotik hayvan kaçakçılarına operasyon! Çok sayıda şüpheli yakalandı

Güvenli Oy Kullanma Bilgisi Nereden Alınır?

Seçmenler, nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını, YSK'nın resmi internet sitesinden, e-devlet üzerinden, YSK'nın seçmen sorgulama mobil uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden güvenle öğrenebilir.