Aile Destek Programı kapsamında sağlanan destek ödemeleri, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesiyle ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılan başvurular sonucunda gerçekleştirilmektedir. Bu başvuruları takip eden ödeme dönemleri itibarıyla 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilen haneler, Aile Destek Programı'ndan yararlanabilmektedir.

Aile Destek Programı kapsamında yapılan son dakika açıklamasına göre, ödemelerin devam edeceği ve Temmuz ayında gerçekleştirileceği duyurulmuştur. Aile Destek Ödemesi, hanedeki kişi başına düşen gelir tutarına göre belirlenmektedir. Destek ödemesi tutarları, hanedeki gelir durumuna göre farklılık göstermektedir.

Ödemeler, 850 TL ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda olacak şekilde en fazla 12 ay süreyle gerçekleştirilmektedir. 2023 yılı Haziran ayı ödemesiyle birlikte bu dönem sona erecek ve son ödeme Temmuz ayında gerçekleştirilecektir.

Aile Destek Programı'nın devam etmesiyle birlikte çocuk destek bileşeni de uygulanmaktadır. Çocuk destek tutarları, hanedeki çocuk sayısına göre belirlenmektedir. Bu kapsamda, 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL ve 5 ve üzeri çocuklu hanelere 650 TL ek ödeme gerçekleştirilecektir.

Uzaktan veya esnek çalışma modelleri geliyor! İşte detaylar... Uzaktan veya esnek çalışma modelleri geliyor! İşte detaylar...

Aile Destek Programı ödemeleri, e-Devlet üzerinden sorgulanabilmektedir. Ödemelerin hangi tarihlerde hesaplara yatırılacağı ve detaylı bilgilere e-Devlet üzerinden ulaşılabilmektedir.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi