AK Parti, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde sunmak üzere yeni bir torba kanun teklifi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu teklifin içeriğinde, Covid-19 pandemisiyle ilgili önemli kararlar da yer alacak. Covid-19 izninden yararlanan hükümlü sayısının 128 binin üzerinde olduğu bilinmektedir. Kanun teklifiyle, Covid-19 izniyle dışarıda bulunan hükümlülerin cezaevine geri çağrılmayacağı belirtilmektedir. Ayrıca, belirli suçlarda 3-4 yıl hapis cezasına çarptırılan mahkumların tahliyesi de kolaylaşacak.

Torba kanun düzenlemesiyle birlikte Ceza İnfaz Kanunu'na kalıcı bir madde eklenmesi planlanmaktadır. Uyuşturucu, terör, cinsel istismar gibi suçlar haricinde, belirli suç türlerinde 3 ya da 4 yıl hapis cezası kalan ve zaten dışarıda hayata karışmış olan mahkumların tahliye edilmesine olanak sağlanacaktır. Daha önce denetimli serbestlik veya Covid-19 izni nedeniyle tahliye edilen mahkumların da geri çağrılmayacağı ifade edilmektedir. Bu düzenlemeyle yaklaşık 100 bin hükümlünün tahliye olması beklenmektedir.

Hükümlülerin tahliyesi konusunda karar verecek denetim izleme komisyonu, baro temsilcileri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, başsavcılık ve cezaevi yetkililerinden oluşacaktır. Bu komisyon, hükümlülerin karnelerini inceleyerek uyum, destek ve iş birliği gibi kriterleri değerlendirecektir. Son olarak, hükümlülerin dinlenmesiyle tahliyeye ilişkin karar verilecektir.

Antalya'da Kreş Müdürü İki Çocuğa Şiddet Uyguladığı İçin Tutuklandı Antalya'da Kreş Müdürü İki Çocuğa Şiddet Uyguladığı İçin Tutuklandı

Kanun teklifinde, yüzde 25 kira artış sınırının devam etmesine yönelik düzenlemenin de yer alacağı belirtilmektedir. Bu düzenlemeyle kira artışlarının kontrollü bir şekilde gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi