Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da gerçekleştirilen 'Uzlaştırma Ödül Töreni' sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Dilan Polat ve Engin Polat adlı kişiler hakkında yürütülen soruşturma hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Bakan Tunç, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturmanın varlığına işaret etti. Bu soruşturma kapsamında 12 kişiye yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbiri uygulandığını belirtti. Ayrıca, bu kişilerin mal varlıklarına el konulduğunu ifade etti. Bu kararların, Muhafaza ve İstihbarat Araştırma ve Koordinasyon (MASAK) raporları doğrultusunda alındığını açıkladı.

Bakan Tunç, sosyal medyada yargının bu konuda duyarsız kaldığı eleştirilere katılmadığını ve böyle iddialara inanmamalarını istedi. Yargının her türlü suçla etkin bir şekilde mücadele ettiğini ve suçluların peşine düştüğünü vurguladı.

Ayrıca, son dönemde çeteler ve uyuşturucu tacirleri üzerine operasyonlar düzenlendiğini ve yargının bu operasyonlara kararlılıkla destek verdiğini belirtti. Adalet Bakanı, yargının, suç şebekelerinin ve terörün üstüne gitmeye devam edeceğini ve Türkiye'yi huzurlu bir geleceğe taşıma çabası içinde olduklarını ifade etti. Türkiye'nin şiddet, terör ve çetelerden arınmış bir ülke olma hedefine yönelik kararlılığını yineledi.