Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsviçre'deki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk bayrağına yönelik provokasyonları kınayarak, İsviçre makamlarının hemen soruşturma başlatıp eylemleri gerçekleştirenleri, terör örgütünün propagandasını yapanları ve şiddet çağrısı yapanları yakalamaları gerektiğini belirtti. Tunç, bu eylemlerin nefret suçu ve şiddet çağrısı içerdiğini vurguladı. İsviçre'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne taraf bir ülke olduğunu hatırlatarak, bu tür gösterilere ve eylemlere izin vermemesi gerektiğini söyledi.

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"

Bakan Tunç, Avrupa'nın göbeğinde böyle provokatif eylemlerin olmaması gerektiğini ifade etti ve şiddet çağrısının ve nefret suçunun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. maddesinde şiddet çağrısını içeren ifadelerin özgürlük kapsamında olmadığına dikkat çekti. Dışişleri Bakanlığının İsviçre'nin Ankara Büyükelçisine gereken uyarıları yaptığını belirten Tunç, İsviçre makamlarının eylemleri gerçekleştirenleri hızla yakalayıp soruşturma başlatmalarını ve adli işlemleri başlatmalarını beklediklerini ifade etti. Tunç, İsviçre hükümetinden hukuka saygı göstermelerini beklediklerini dile getirdi.