Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var" Eski AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Mehmet Şimşek'i Uyardı! "Ciddi Öfke ve Kızgınlık Var"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yüzde 25'e kadar olan kira artışlarındaki sınır uzatılacak ve aşırı kira artışlarına yaptırım uygulanacak. Bozdağ, hapis cezasının da ceza olarak değerlendirilebileceğini belirtti. İnsanlar yine de sonuçlarından korkmadan kiraları artırmaya çalışabileceklerinden, bir mahkeme kararı kiracıların lehine olsa bile, uyumu sağlamak için bir cezaya ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Daha önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlandıran düzenlemenin uzatılacağını açıklamıştı. 11 Haziran 2022'de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasa, 1 Temmuz 2023'e kadar konutlarda yüzde 25'ten fazla kira artışını yasaklıyor.

Kira artışlarını sınırlayan düzenleme, kira fiyatlarında yaşanan ve ev sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlığa neden olan önemli artış nedeniyle hayata geçirildi. Ancak birçok ev sahibi, gelirlerini kısıtladığına inandıkları düzenlemeden memnuniyetsizliklerini dile getirdiler. Buna rağmen hükümet, aşırı kira artışlarını önlemek için düzenlemeyi genişletme ve cezalar uygulama için çalışmalar devam ediyor.