Birleşik Metal-İş Sendikası Araştırma Merkezi (BİSAM), düzenli olarak hesapladığı açlık ve yoksulluk sınırlarını içeren Temmuz ayı raporunu yayımladı. Rapora göre, Türkiye'de dört kişilik bir aile için açlık sınırı Temmuz ayında 11.525 TL olarak belirlendi. Ayrıca, yoksulluk sınırı da 39.886 TL olarak hesaplandı.

Bu hesaplamalar yıllık bazda değerlendirildiğinde, açlık ve yoksulluk sınırının yüzde 68'in üzerinde bir artış yaşadığı görülüyor. Önceki raporda, Haziran ayında açlık sınırı 10.434 TL, yoksulluk sınırı ise 36.096 TL olarak belirlenmişti.

Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama Milli Eğitim Bakanı’ndan kendisine “bekâ sorunu” diyen CHP’ye ilişkin açıklama

BİSAM'ın araştırmasına göre, Temmuz ayında günlük harcamalar içinde en yüksek maliyetli grup 116 TL ile süt ve süt ürünleri oldu. Et, tavuk ve balık grubu için gereken minimum günlük harcama miktarı ise 77 TL olarak hesaplandı. Sebze ve meyve için gereken günlük harcama tutarı 89 TL iken, ekmek için gerekli harcama miktarı günlük 33 TL olarak belirlendi.