15 Eylül 2023 ile 16 Ekim 2023 arasında gerçekleştirilecek olan AÖL İlk Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemleri için takvim belirlendi. 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem için belirlenen bu tarihlerde işlemlerin hızla gerçekleştirilmesi öneriliyor.

Örgün Ortaöğretim Kurumlarında okuma hakkı kaybolan öğrencilere dikkat!

2023/30 sayılı genelge kapsamında, örgün ortaöğretim kurumlarında okuma hakkını kaybeden öğrencilerin Açıköğretim Lisesine geçişleri için gerekli bilgilendirme ve yönlendirme işlemleri, kayıtlı oldukları eğitim kurumları tarafından yapılacak. Diğer öğrenciler içinse kayıtlı bulundukları okulun bağlı olduğu il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonuna başvuruda bulunmaları gerekiyor.

e-Okul sistemi nasıl işliyor?

Eğer e-Okul sisteminde kaydınız yoksa ve Açıköğretim Lisesine geçmek istiyorsanız, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvurarak ilk kaydınızı yaptırabilirsiniz. Öğrencilik durumları “Silik, Donuk veya Aktif” olarak belirlenen öğrencilerin kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra, kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştirilecektir. Bu öğrenciler için ayrıca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerine başvuruda bulunmalarına gerek kalmayacaktır.

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

AÖL kayıt ücreti 2023 ne kadar?

Öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan biri de kayıt ücretlerinin ne kadar olduğu. Açık Öğretim Lisesine yeni kayıt olacak ya da kayıt yenileyecek öğrenciler için 2023 yılında belirlenen sınav ücreti 160 TL. Sınav ücretinin yatırılması, sınavlara katılım için zorunlu bir şart olarak karşımıza çıkıyor.