Türkiye'de bulunan açık cezaevindeki hükümlülerin Kovid-19 izinleri sona eriyor. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, olası yoğunlukları önlemek amacıyla tedbirler aldı ve ilave personel görevlendirmesi yaparak işlem masası sayısını artırdı. Kovid-19 izninden dönmesi gereken hükümlüler için son tarih yarın saat 17.00 olarak belirlendi.

31 Temmuz itibarıyla sona eren Kovid-19 izinleri nedeniyle hükümlülerden, denetimli serbestlik süresine 5 yıl veya daha az kalanlar, tekrar cezaevine dönmeden kalan sürelerini denetimli serbestlik altında tamamlayacaklar. Ancak denetimli serbestlik tedbiri süresi 5 yıldan fazla olanlar açık cezaevlerine geri alınacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un talimatıyla, açık cezaevlerinde oluşabilecek yoğunluğun önlenmesi için tedbirler alındı. Açık cezaevlerinde ilave personel görevlendirilmesi yapıldı ve hükümlülerin giriş işlemlerini yapacak masaların sayısı artırıldı.

Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, e-Devlet üzerinden infaz durumlarını sorgulama imkanı sunuldu. Hükümlüler, 20 Temmuz'dan itibaren cezaevine gitmeden infaz durumlarını kontrol edebiliyorlar. Ayrıca hükümlülere cep telefonlarına gönderilen mesajlarla da infaz durumları hakkında bilgi veriliyor.

Araç sahibi olmanın maliyeti dudak uçuklattı! Tarihi zirve Araç sahibi olmanın maliyeti dudak uçuklattı! Tarihi zirve

Adalet Bakanı Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geri dönecek olan hükümlülerin 15 Ağustos akşamına kadar başvurması gerektiğini belirtti. Bu süre içinde başvuru yapmayan hükümlülerin haklarını kaybederek direkt kapalı cezaevine gönderileceğini ifade etti. Toplamda yaklaşık 21 bin hükümlünün bu süreçten etkilendiği ve başvuru yapması gerektiği vurgulandı.