Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığına aday olduğu ilk günden bu yana muhalefet cenahından 'oyları bölecek' söylemleri ile karşı karşıya kaldı. Birçok isimden büyük tepki alan İnce bugün Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelecek.

Dün Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi'ye konuşan İnce, CHP'den kendisine görüşme için herhangi bir teklif gelmediğini geldiği durumda ise görüşeceğini söyledi.

Selvi'nin olası görüşmenin ardından 'adaylıktan çekilir misiniz?' sorusuna ise İnce, müzakareye açık olduğu yanıtını verdi.

CHP'ye açık kapı bırakan İnce'ye dün akşam görüşme teklifi geldi. 

Memleket Partisi tarafından yapılan açıklamada Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün saat 17.00 de parti genel merkezinde bir ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu.

Kritik zirveden ne çıkacağı oldukça merak edilirken, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Kılıçdaroğlu'nun İnce'ye ne teklif ile gideceğini bugünkü köşe yazısına taşıdı. 

Abdülkadir Selvi'nin İnce-Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin getirdiği bakış açısı şu şekilde:

Öncelikle bu görüşmenin 14 Mayıs seçimlerine giderken yapılacak en kritik görüşmelerden biri olduğunu belirtmek isterim. Hatta en kritik görüşme. Çünkü Muharrem İnce kendisi kazanamasa da kaybettirebilir. O nedenle Muharrem İnce’nin kararı Kılıçdaroğlu’nun kaderini belirleyecek. Muharrem İnce’yle daha önce konuştuğumda, “Genel başkanlığımı yaptı. Ağabeyimdir. Ben CHP kültürü ile yetişmiş bir insanım” demişti.

NE ÇIKACAK

Kılıçdaroğlu elbette ki Muharrem İnce’den adaylıktan çekilmesini ve kendisini desteklemesini isteyecek. İnce, müzakereye açık olduğunu ifade etmişti. Kapıyı kapatmamıştı. Ama bu Kılıçdaroğlu’nun hangi önerilerle geleceğine bağlı. Eğer Kılıçdaroğlu üzerindeki mahalle baskısını hafifletmek ve İnce’yi muhalif kesimde zor durumda bırakmak için bu görüşmeyi yaparsa kendisi kaybeder. Ama ciddi önerilerle gelirse CHP ile Memleket Partisi arasında müzakere masası kurulabilir.

MAHALLE BASKISI

Muharrem İnce çok ağır bir mahalle baskısı altında. Günlerdir linç ediliyor. İnce bu görüşmeden sonra Kılıçdaroğlu lehine çekilirse kahraman ilan edilecek. Yok eğer çekilmezse o zaman hain olacağı kesin.

Ama kimse Kılıçdaroğlu’na, “Muharrem İnce’nin oylarının binde biri olmayan Gültekin Uysal’a bir cumhurbaşkanı yardımcılığı, bir bakanlık ve milletvekilliği veriyorsun ama Muharrem İnce’ye neden cumhurbaşkanı yardımcılığı ya da bakanlık teklifi götürmüyorsun” diye sormayacak.

KILIÇDAROĞLU’NUN TEKLİFİ

Üzerinde büyük bir mahalle baskısı olmasına rağmen Muharrem İnce tecrübeli bir siyasetçi. Kemal Kılıçdaroğlu hangi önerilerle gelecek, ona bakacak.

Eğer Kılıçdaroğlu’nun çantasında İnce’yi ikna edecek teklifler yoksa ikna etmesi zor gözüküyor. Ama Kılıçdaroğlu yapıcı olarak yaklaşırsa yeni bir süreç başlayabilir.