Seçimlerin ardından Kurultaya gitmeye hazırlanan İYİ Parti'de kılıçların çekildiğini iddia eden Abdülkadir Selvi, partililerin Meral Akşener'e yöneleteceği soruların neler olduğunu söyledi:

Altın için tarih ve rakam geldi! İslam Memiş 'Gram altın o zaman alınır' Altın için tarih ve rakam geldi! İslam Memiş 'Gram altın o zaman alınır'

"Meral Akşener ise yaşanan seçim yenilgisindeki faturasını ödemek istemiyor. Ama İYİ Parti seçmeni Kandil’in, HDP’nin olduğu ittifakta neden yer aldık, kumar masası diye kalkıp tekrar neden oturduk, cumhurbaşkanı adayı çıkarmayıp Kılıçdaroğlu’nu neden destekledik diye soruyor. Akşener’in bu sorulara vereceği tatmin edici bir cevabı yok"

Akşener'in partillere karşı tatmin edici bir cevap veremeyeceğini söyleyen Selvi, kurultayda İYİ Parti liderinin şu ifadeleri kaydedeceğini iddia etti:

''Millet ittifakı bir seçim ittifakıydı. Seçimle birlikte Millet İttifakı bitmiştir. Millet İttifakı’nda yer aldığımız süre zarfında yaptığımız itirazlar dikkate alınmadığı için, 6’lı Masa cumhurbaşkanı adayı belirleme masasına dönüştüğü için kazanabileceğimiz seçimi kaybetmemize neden olmuştur. O nedenle parti olarak yolumuza tek başımıza devam edeceğiz. CHP ile yol yürümek isteyenler benim yanımda olmayacak."