Hem milletvekili seçimlerinde hem de Cumhurbaşkalığı seçimlerinde hedefledikleri başarıya ulaşamayan CHP'de hareketli günler yaşanıyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na yönelik artan muhalif sesler, daha gür bir sesle istifa çağrıları yaparken, Kılıçdaroğlu'nun bugün yayımlanan röportajında istifa çağrılarına kapıları sert bir şekilde kapattığı görüldü.

Parti içerisinde yaşanan muhalif ayaklanma, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘her alanda değişim’ mesajı ile  tartışmaların fitili ateşlendi. 

İstifa çağrılarının gölgesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu'nun perde arkasını Abdülkadir Selvi, Hürriyet'teki köşesine taşıdı.

"İstanbul’da aslan gibi kükreyen Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’nun yanında kuzu gibi oldu" düşüncesini dile getiren Abdülkadir Selvi, görüşmenin detaylarını şöyle anlattı:

"Ekrem İmamoğlu’nun olağanüstü kurultay talepleri karşısında Kılıçdaroğlu, olağan kurultay sürecini başlatacağını söylemekle yetindi. Bu demektir ki: 'Ekrem, senin belediye başkan adayı olmana ben karar vereceğim.'" 

Hakan Çalhanoğlu'ndan flaş sözler! "Ülkemde dışlanmış hissediyorum" Hakan Çalhanoğlu'ndan flaş sözler! "Ülkemde dışlanmış hissediyorum"

Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na “Seni İstanbul’da tekrar aday göstereceğiz. Sen İstanbul’a dön. İstanbul’a odaklan. Bütün enerjinle İstanbul’u yerel seçimlere hazırla. İstanbul’u tekrar kazanalım. Bu kez de belediye seçimlerini alırız. Diğer başlıklara seçimden sonra bakarız. Sen şu anda İstanbul’u tekrar almaktan başka bir şeyle ilgilenme" dedi.

"Kılıçdaroğlu ona CHP Genel Başkanlığı’nı unut mesajını vermiş. İmamoğlu’nun bir kazanımı olmuş. Ankara’dan, İstanbul’a tekrar aday gösterileceği güvencesini alarak dönmüş"