Seçimlerin kaybedilmesinin ardından yaptığı  'değişim' çağrısı ile dikkatleri üzerine çeken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CHP lideri ile ipleri tamamen kopardığı öğrenildi.

İmamoğlu, kurduğu internet sitesi ile istediği 'değişim' için talebini bir adım öteye taşıdı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkanlık görevine devam edeceğine yönelik söylemleri, parti içerisindeki muhalefeti arttırdı.

''GİTMEYECEĞİM, 10 YIL DAHA PARTİNİN BAŞINDAYIM''

Kulisleri sallayan bir bilgiyi bugünkü köşe yazısında paylaşan Abdülkadir Selvi, CHP liderinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hemen ardından yol haritasını çizdiğini, mahalli seçimlerde İstanbul ve Ankara'yı alarak  genel seçimlerin başarısızlığını unutturacağına yönelik söylemlerde bulunduğunu iddia etti:

20 bin öğretmen ataması kılavuzu yayınlandı 20 bin öğretmen ataması kılavuzu yayınlandı

''28 Mayıs seçimlerinin hemen arkasındandı. Ekrem İmamoğlu, 29 Mayıs’ta değişim talep eden çıkışını yapmıştı. Kılıçdaroğlu o günlerde kendisine yakın bir grupla görüştü. “İstifa etmeyeceğim. 10 yıl daha partinin başındayım. Yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı yeniden kazanıp erken seçim kampanyasını başlatacağım” demişti. Kılıçdaroğlu, ilk günden yol haritasını belirlemişti. İstanbul ve Ankara’da seçimleri kazandığı takdirde seçim başarısızlığının unutulacağını düşünüyordu. Yerel seçim başarısının ardından erken seçim kampanyasını başlatıp istifa baskısını savuşturmayı planlıyordu. İstifa etmedi. Eğer yerel seçimde umduğu başarıyı sağlarsa 10 yıl daha CHP’nin başında kalacak demektir. Ama tersi olur, genel seçimden sonra yerel seçimi de kaybederse değil 10 yıl 10 gün dahi partinin başında kalamaz.''

İPLER KOPTU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında iplerin koptuğunu söyleyen Abdülkadir Selvi, kongre sürecine değinerek, düşüncesini şu sözlerle ifade etti:

"Eğer Ekrem İmamoğlu, kongrelerde yeterli delegeyi elde edemezse, siyaseten yanlış hamleler yaparsa rakibini zayıf bir zamanında yakalayan Kılıçdaroğlu, ekim ayında kurultaya gidip Ekrem İmamoğlu’nu başarısızlığa uğratabilir. Tabii Ekrem İmamoğlu, kurultayda karşısına çıkma cesaretini gösterirse

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi